Eén is geen. Daarom geef ik je vandaag inspiratie voor een tweede hapje voor je feestmenu.
Eentje met vis.
Dit zalmrolletje maak je klaar in 1-2-3.
Het is licht en smaakt lekker fris. Ik scoor er altijd mee.
Rol je mee?
Wat heb je nodig?
voor 12 zalmrolletjes
1 komkommer, gewassen en ongeschild – 50 ml (sushi) azijn – 6 el kruidenkaas – 4 plakjes gerookte zalm
Voor de afwerking: dille – zalmeitjes of Cavi-Art eitjes
Hoe maak jet het?
Snijd met een dunschiller lange repen van de komkommer. Laat de schil eraan, dat oogt mooier.
Marineer de komkommerslierten even in de azijn. Dat geeft meer smaak en een zachtere beet.
Dep de komkommerslierten droog en besmeer ze dun met kruidenkaas. Leg er smalle reepjes gerookte zalm op.
Rol mooi op.
Versier het zalmrolletje met een takje dille. Wat zalmeitjes of Cavi-Art eitjes geven het hapje een feestelijke toets.
Cavi-Art eitjes zijn imitatie viseitjes gemaakt van zeewier. Ik gebruik ze vaak en vind ze lekkerder dan viseitjes, omdat ze niet zo zout proeven.
Dit zalmrolletje kan je serveren op een bordje, op kroepoek of op een toast. Een goed begin van je feest.
Tip – je kan dit zalmrolletje op voorhand maken. Bewaar de hapjes dan in de koelkast op een bordje met keukenpapier. Vlak voor het serveren werk je het hapje af met een blaadje dille.
ziet er lekker uit, proberen he!!
wil wel meer leren
Zalm, komkommer en dille, perfecte combinatie je mag me er ’s nachts voor wakker maken 😀 en het doet me altijd zo aan Zweden denken.
Ziet er prachtig uit maar wat als mensen een allergie hebben voor kaas? Heeft u een alternatief?
Ook voor feestelijk koken: wat is het menu? Zonder kaas, melk?
Hallo,
Je kan een vegan alternatief gebruiken voor de kruidenkaas.
Bij inschrijving voor een workshop kan je altijd allergievereisten aanduiden. In de mate van het mogelijke, pas ik de recepten hiervoor aan.
Het menu voor de workshop feestelijk koken is een verrassing.
Groetjes en graag tot ziens.
Ingrid
Haal je 1 rolletjes uit 1 komkommer slide?
Dag Cindy,
Ja, ik gebruikte 1 komkommersliert per rolletje.
Groetjes,
Ingrid
Vandaag gemaakt zeer lekker
Dank je wel voor je berichtje, Udo.
oh lekker ik hou van Zalm en Kommer lekker voor een Zaterdagavond hapje dank je wel
Geniet ervan.
oh dit is lekker ga het een keer maken
Dat is tof. Laat het smaken.
Oh dit ga ik een keer maken lijkt mij heerlijk
Dankjewel voor je berichtje. Dit hapje zal zeker in de smaak vallen. Lekker en heel gemakkelijk om te maken. Geniet ervan.
Groetjes,
Ingrid
Ga ik maken voor bij de borrel van oud naar nieuwjaar! EN is ook nog keto, win-win dus (“borrel”voor mij, alleen water!)!
Laat het smaken!
Fijne feestdagen.
Groetjes,
Ingrid
Ziet er zo mooi en lekker uit
Dankjewel.
Zowel met vlees als vis aperitief hapjes
wat doe je met de 50ml (sushi) azijn?
De komkommer marineer je in de azijn o.a. voor smaak en dat maakt de komkommerslierten zachter.
Groetjes, Ingrid
oh dit ga ik maken met kerst
Smakelijke feestdagen!
Groetjes,
Ingrid