Zo gebakken. Yoghurtmuffins met stukjes appel en rode bessen uit mijn tuin.
Het is weer die tijd van het jaar.
Bessenpluk.
De struiken in mijn tuin hangen boordevol trosjes witte en rode bessen.
Echt waar, zo een bessenstruik verdient een plaatsje in je tuin. Je hebt er geen groene handen voor nodig. Je hebt er geen werk mee.
En elk jaar kan je genieten van kilo’s verse bessen. De vogeltjes genieten er ook van, denk ik.
En wat doe je dan met al die bessen?
Ik maakte er al gelei van, en taartjes, cake of sorbet.
Ik eet de besjes dagelijks bij mijn havermoutontbijt.
En nu bakte ik er deze yoghurtmuffins van. Die je trouwens ook als ontbijt kan eten.
Ze bevatten een portie fruit en de yoghurt maakt ze lekker smeuïg en zacht.
Bakken maar!
Wat heb je nodig voor 12 yoghurtmuffins?
180 g bloem – 60 g suiker – 2 el honing – 1/2 el bakpoeder – snuf bicarbonaat – 60 g kokosolie, gesmolten – 150 g yoghurt – 60 ml melk – 1 ei – 1 el citroensap – 1 dikke appel – een handvol rode bessen
Materiaal: muffinvorm – papieren bakvormpjes
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil en snijd de appel in kleine stukjes.
Rits de rode bessen van de takjes.
Meng de droge ingrediënten onder elkaar: bloem, suiker, bakpoeder, bicarbonaat. Meng de natte ingrediënten onder elkaar: yoghurt, melk, gesmolten kokosolie, honing, ei en citroensap.
Roer de natte ingrediënten met een garde onder de droge ingrediënten. Schep de appelblokjes onder het muffinbeslag. Roer er dan de rode bessen onder.
Roer niet te lang door het deeg zodat de yoghurtmuffins smeuïg en luchtig blijven. Het deeg hoeft ook niet te rusten.
Schik de bakpapiertjes in een muffinvorm. Schep het muffinbeslag in de vormpjes. Vul ze voor 3/4.
Bak de yoghurtmuffins gedurende 25 minuten.
Laat ze na het het bakken even afkoelen op een rooster.
Nog meer lekkers met bessen vind je op mijn Pinterest bord.