Ga terug
Zalm-teriyaki

Zalm teriyaki

Zalm teriyaki, met glans gegrild. Zalm teriyaki is een Japanse klassieker. Een gerechtje dat je makkelijk thuis kan klaarmaken. Stukje zalm marineren, een assortiment groenten wokken en mengen met lekkere noedels. Klaar in 15 minuten.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 4 personen

Ingredients
  

Teriyakimarinade

  • 1 dl mirin (Japanse rijstwijn om te koken)
  • 1 dl sojasaus
  • 1 stukje gember (3 cm)

Gewokte groenten & noedels

  • 3 el arachideolie
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 4 lente-uitjes
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 stukje gember (3 cm)
  • 350 g Japanse paddenstoelen (enoki, shiitake, beukenzwam)
  • 100 g edamame uit de peul (groene sojabonen)
  • 150 g spinazie
  • 250 g sobanoedels
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 handvol koriander

Bereidingswijze
 

  • Maak de marinade voor de zalm. Meng alle ingrediĆ«nten voor de teriyakisaus en wrijf de zalmfilets hiermee in. Laat een half uurtje rusten.
  • Scheur of snijd de paddenstoelen in stukken.
  • Snijd de lente-uitjes in schuine plakken.
  • Snijd het chilipepertje in fijne ringen.
  • Was en droog de spinazie.
  • Verwarm de arachidelolie en sesamolie in een wok.
  • Bak hierin de lente-uitjes en de champignons, samen met het chilipepertje en de geraspte gember.
  • Voeg naar het einde toe de spinazie en de edamame-boontjes toe.
  • Breng op smaak met sojasaus.
  • Kook ondertussen de sobanoedels zoals aangegeven op de verpakking.
  • Haal de zalm uit de marinade. Bak de zalmnoten langs beide zijden.
  • Doe de rest van de marinade bij de gewokte groenten.
  • Schep de sobanoedels onder de groenten.
  • Leg de gebakken zalmnoten bij de gebakken groenten. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes en verse koriander.
Trefwoord sobanoedels, zalm, zalm teriyaki