Witte chocolade koekjes


Witte chocolade koekjes met pijnboompitten

Normaal laat ik witte chocolade links liggen. Geef mij maar pure, donkere chocolade. Maar toen ik het recept voor deze witte chocolade koekjes tegenkwam, was ik toch verleid.
Witte chocolade koekjes met pijnboompittenEn of ze lekker zijn? Zeker wel. Pas maar op voor het koekiemonster! Voor je het weet zijn deze witte chocolade koekjes op. Niemand kan er aan weerstaan. In de koekjes zijn ook nog pijnboompitten verstopt die de koekjes extra krokant maken.

Wat heb je nodig voor een 20-tal witte chocolade koekjes?

200 g witte chocolade – 45 g pijnboompitten – 140 g boter – 140 g ruwe rietsuiker – 2 eieren – zeste van een halve citroen – 180 g bloem – snuf zout

Hoe maak je het?

Hak de chocolade grof.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin kleuren en hun aroma afgeven.

Klop de boter op met de suiker. Voeg de bloem, de eieren, de citroenzeste en een snuifje zout toe. Meng alle ingrediënten kort onder elkaar.

Voeg tenslotte de gehakte chocolade en de pijnboompitten toe.

Verdeel het koekjesbeslag in 2 en schep elke portie op een vel plastiekfolie. Rol op tot een worst en leg de rollen een uurtje in de diepvries.
Witte chocolade koekjes met pijnboompitten - opgerold deegVerwarm de oven voor op 180°C. Haal het deeg uit de diepvries en snijd er, met een gekarteld mes, dunne plakjes van. Witte chocolade koekjes met pijnboompitten - snijden deegLeg de plakjes met voldoende tussenruimte op een bakplaat met bakpapier. De koekjes vloeien tijdens het bakken nog uit.

Bak de koekjes gedurende 10 à 15 minuten tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.

Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen op een rooster.

En dan kan je eindelijk proeven hoe lekker deze witte chocolade koekjes zijn.

Bewaar de koekjes in een koekjestrommel.

Een recept uit het ‘kook’ magazine.

Enkele tips

  • Je kan het beslag ook in een spuitzak doen en de koekjes spuiten. Dan hoef je niet te wachten tot het deeg opgesteven is.
  • Vervang de pijnboompitten in deze witte chocolade koekjes eens door hazelnoten, pecannoten, amandelen. Ook lekker.
  • Onverwacht bezoek? Handig om wat beslag in de diepvries te bewaren. Zo heb je binnen het kwartier zelfgebakken koekjes bij de koffie of de thee.

De bakkriebels te pakken?

Dan wil je zeker de volgende workshop bakken niet missen!

Op zaterdag 25/11/2017 gaan we tijdens de workshop bakken, 3 uur aan de slag met bloem, boter, suiker en eitjes en bakken de lekkerste taartjes, cakes, home made koekjes, wafels, biscuit.

Met een lekkere vulling, een toefje slagroom hier en wat chocolade daar pimpen we onze gebakjes op.

Ik deel met jullie ook graag enkele nuttige bakkerstips en overstelp je met tips & tricks zodat je gebak altijd lukt.

Ook dit jaar zorg ik voor allemaal nieuwe bakideetjes.

Meer info en inschrijven? Bel me, schrijf me.

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *