The Green Kitchen at Home, een lekker kookboek.
Het boek ‘The Green Kitchen at Home’ staat al een tijdje in mijn boekenkast, het ligt regelmatig op mijn bureau en in mijn keuken. Dit boek is momenteel 1 van mijn lievelingskookboeken. Het inspireert me.
Mooie foto’s, originele combinaties, kleurrijke gerechten en recepten om van te watertanden.
Het is het vierde boek van de Scandinavisch auteurskoppel David Frenkiel en Luise Vindahl.
Zij staan ook achter de succesvolle foodblog www.greenkitchenstories.com
De insteek van het boek is makkelijk, gezond en vegetarisch koken.
Bij elk recept vind je een kleurrijke en aantrekkelijke foto, tips en tricks om het gerecht eventueel glutenvrij of veganistisch te maken en een kort, persoonlijk verhaal over het gerecht.
Dit kookboek is een leesboek, een kijkboek, een doe-boek, een prachtig boek.
In The Green Kitchen at Home vind je heerlijke ontbijt-recepten, recepten voor onderweg-maaltijden, veel snelle recepten voor tijdens de drukke werkweek, wat uitgebreidere recepten om uit te proberen in het weekend en een hoop heerlijke spreads, bijgerechten en desserts!
Naast de vele recepten, geeft het boek je ook tips om gemakkelijker te koken. Zo vind je lijstjes met welke droge ingrediënten en specerijen je in huis moet hebben en wat er absoluut niet mag ontbreken in je koelkast of diepvriezer.
Ik kookte er al verschillende gerechtjes uit.
Cacao granola met banaan: een luxe-ontbijtje dat smaakte naar een dessert.
Broccolibrood, brood dat geen brood is.
Dahl, een kruidige, Indiase soep met warme specerijen.
En ook nog hartige mosterdgranola, pompoensoep met geitenkaasyoghurt, bietenquiche met geitenkaas, Midden-Oosterse salade met bloemkool en linzen.
Dit boek mag niet ontbreken op je boekenplank!
Titel: The Green Kitchen at Home
Auteur: David Frenkiel & Luise Vindahl
Fotografie: David Frenkiel
Uitgeverij: J.H. Gottmer / H.J.W. Becht
256 pagina’s kookplezier
Prijs: 24,99 EUR
ISBN: 978 90 230 1543 7