Ik ging onlangs eten bij restaurant Pastorale van chef-kok Bart De Pooter.
Het 2 sterren restaurant Pastorale is gevestigd in het voormalige 19de-eeuwse pastoriegebouw in Reet.
Het was héérlijk. Mooie presentatie, inspirerende smaakcombinaties. Voor herhaling vatbaar.
Bij aankomst kregen we meteen een sapje van bleekselderij, appel en limoen aangeboden om onze smaakpapillen te verfrissen.
Bij het aperitief werden we verwend met een scala fingerfood. Te mooi om op te eten. Maar we hebben het toch gedaan.
- platte kaas met basilicumcrème
- toast met sardines
- duif met ganzelever, rode kool en framboos
- dashi bouillon met tonijn, ponzu en zeegroenten
Op tafel ook lekker zuurdesem brood, boter, Griekse olijfolie, tuinkers om zelf te knippen, grof zout en pepervariëteiten.
Het voorgerecht met carpaccio van kabeljauw, brandade, sake, Mexicaanse dragon en platte kaas was werkelijk subliem. Ben je al aan het watertanden?
Als hoofdgerecht proefden we van Iberico pata negra met koolsoorten en een sausje op basis van de vleesjus en zuurkool. Iets klassieker van smaak.
Zie je mij genieten?
Het dessertbordje combineerde chocola met kers.
Als afsluiter, koffie en thee en een assortiment minigebakjes.
En minikoekjes, amaretti en vingerkoekjes. Maxismaak.
Dat was genieten met een grote G.