Valentijnstip: rode hartjes van quinoa met rode biet en forel.
Gaat je hart sneller slaan van dit gerechtje? Dat is heel normaal. Het is super lekker, niet zo moeilijk om te maken en de hartjesvorm laat spontaan alle harten sneller kloppen.
De combinatie is klassiek: rode biet, appel, forel en een zurig sausje. Aardse smaken met een fruitige, hartige en frisse toets. De toevoeging van quinoa maakt het gerechtje helemaal hip. De quinoa is niet gegaard in water, maar in een mengsel van gepureerde rode bieten, bouillon en rode wijn azijn.
Ik was in een creatieve bui deze week en ik ben heel content met de creatie van dit liefdeshapje.
Voor de duo’s die ingeschreven zijn voor de workshop Valentijnskoken van komende woensdag, is dit 1 van de vele gerechtjes die we zullen maken en proeven. En diegenen die er niet konden bij zijn, krijgen als troost dit receptje in primeur.
En mocht je nog op zoek zijn naar een attentie voor Valentijn, de cadeaubonnen van Dishcover voor een workshop naar keuze kan je nog steeds bestellen. 🙂
Wat heb je nodig voor 12 hartjes gevuld met quinoa met rode biet en forel?
200 g quinoa – 200 g rode biet, gegaard – 200 ml groentebouillon – 40 ml rode wijn azijn – peper – zout
2 appelen – 1 citroen – 125 g gerookte forel – 2 dl room en sap van 1 citroen of limoen – verse dille – roze bessen
Hoe maak je het?
Spoel de quinoa. Pureer de rode biet met het water en de bouillon. Voeg de rode wijnazijn toe en kruid goed met peper en zout.
Kook de quinoa in 10 tot 12 minuten gaar in dit rode bietensap.
Roer er, na het koken, nog enkele eetlepels van het vocht van de rode bieten door voor een nog fellere, rode kleur.
Snijd de forel fijn. Meng er enkele lepels zurige room onder tot de forel smeuïg is. Kruid met peper en zout. Snipper er de verse dille over.
Snijd de appel in dunne plakjes. Besprenkel met citroensap. Steek er kleine hartjes uit.
Schep de quinotartaar in een hartjesvorm, druk aan en verwijder de vorm.
Schik er een kleiner appelhartje op. Lepel hierop de foreltartaar.
Verkruimel wat roze bessen over de forel en werk af met een extra blaadje dille.
Geniet ervan.
Liefs,
Ingrid