Pimp je puddingdessert
Ik eet wel eens graag een kommetje pudding. Ik lust het warm of koud, met de smaak van vanille of chocolade.
Als het snel moet gaan, grijp ik naar een zakje puddingpoeder. Als er wat meer tijd is, maak ik het graag vers met eitjes en echte vanille.
Vind je een kommetje vanillepudding een tikkeltje te gewoon om te serveren als toetje? Pimp je puddingdessert eens met platte kaas, enkele lepels advokaat (voor de liefhebbers) en gemarineerd zomers fruit. Zo krijg je in 1-2-3 een fris en luchtig dessertje.
Wat heb je nodig voor dit puddingdessert?
Voor 6 porties
Voor het puddingdessert: 1 zakje vanillepuddingpoeder – 500 ml melk – 240 g platte kaas – 2 el citroensap – 6 el ahornsiroop – 2 el advokaat
Om te garneren: 400 g zomerfruit naar keuze zoals aardbeien, nectarine, rode bessen – 1 el ahornsiroop
Hoe maak je het?
Weeg 400 ml melk af en breng dit aan de kook. Roer met de resterende melk het vanillepuddingpoeder los. Roer dit onder de warme melk en wacht tot de pudding kookt. Zet van het vuur. Voeg er naar smaak de ahornsiroop aan toe. Ik gebruikte 6 eetlepels. Roer de platte kaas onder de pudding, samen met 2 eetlepels advokaat. Doe er het citroensap bij en roer nog eens goed door.
Schep het puddingdessert in mooie glazen.
Was het fruit en snijd het klein. Doe het in een mengkom en voeg 1 eetlepel ahornsiroop toe. Laat even trekken.
Dresseer het puddingdessert met het gemarineerd fruit. Werk af met een groen blaadje. Munt, citroenmelisse of dragon.
Lekker om van te genieten op een zalige zomerse avond.
Beste,
Is het enkel de ahornsiroop als zoetmiddel? Of moet er nog suiker toegevoegd worden?
Ik heb 6 lepels van de siroop gebruikt maar smaakte niet zoet.
Moet de siroop en de platte kaas toegevoegd worden als de pudding koud is?
Welke platte kaas gebruik ik hiervoor het beste?
Alvast bedankt
Mvg Christine
Hallo Christine,
Ik gebruikte enkel ahornsiroop, maar je kan nog extra suiker, ahornsiroop, honing of een andere zoetstof toevoegen als je het dessert liever zoeter hebt.
De pudding mag nog lauw/warm zijn als je de platte kaas eronder mengt. Ik verkies een volle, romige platte kaas.
Groetjes,
Ingrid