Pizza en Pasta


Verzot op pizza? Verlekkerd aan pasta?
Dan is de pizza & pasta kookworkshop van Dishcover echt iets voor jou.

Je leert zelf de lekkerste pizza en pasta maken. Met bijhorende toppings en sausjes.
En natuurlijk mag ook een Italiaans dessertje niet ontbreken.
Vakantiegevoel verzekerd.
Meer info: /workshop-pizza-pasta/


Hieronder verklap ik je alvast een lekker receptje voor zelfgemaakt pizzadeeg.


Wat heb je nodig?
375 gr bloem (pizzabloem grano tenero tipo 00 of bloem voor wit brood)
2 dl lauw water
½ klontje suiker
2 theelepels zout
30 gr verse gist
3 eetlepels olijfolie
Hoe maak je het?
Lauw water, gist en suiker samenvoegen en 10 minuten laten rusten, niet roeren.
Bloem, olijfolie toevoegen en kneden. Zout toevoegen en nog even verder kneden.
Laat dan het deeg minstens 1 uur op een warme plaats rusten.
Je kan het deeg ook, zoals bij een echte Italiaanse pizzabodem, 24 uur laten rusten op een koele plaats.

Uitrollen met de handen, of als dat niet zo goed lukt, met een deegrol (maar rol niet over de randen heen).

Sausje erop, garnituur erop en 10 minuutjes bakken in goed voorverwarmde oven.
Hetelucht 250°C.

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *