Pitabroodjes. Heel eenvoudig om zelf te bakken.
Ik heb er een favoriet bakrecept bij. Ik bak voortaan mijn pitabroodjes zelf.
Zo makkelijk. Zo lekker.
Als je de broodjes, al na een paar minuten, ziet opblazen in de oven, kan je bakgeluk niet op. Door de warme lucht in de oven komen de broodjes helemaal bol te staan.
Ik dacht dat de pitabroodjes, nadat ik ze uit de oven gehaald had, opnieuw wat zouden inzakken. Maar dat gebeurde niet. Ze behouden mooi hun vorm.
Deze pitabroodjes hebben een goudbruine zachte korst, een lekker kruim en ze zijn zo luchtig waardoor het een ideaal broodje is om op te vullen met allerlei lekkers. Maar je kan het natuurlijk ook zo eten.
De ronde pitabroodjes worden in vele landen gegeten. Van Griekenland tot Egypte. Van Turkije tot Libanon. En in België natuurlijk ook.
Vaak dient het broodje als vervanging van een bord.
Wat heb je nodig voor 12 pitabroodjes?
450 g bloem – 1 zakje gedroogde gist – 150 ml lauw water – 100 ml melk – 1 el vloeibare honing – 1 ½ tl zout
Hoe maak je het?
Heel eenvoudig.
10 minuten kneden.
1 uur rusten.
7 minuten bakken in een hele warme oven.
Klaar!
Meng in een keukenrobot bloem, gist, water, melk en honing gedurende een 2-tal minuten. Voeg dan het zout toe en kneed nog 8 minuten verder tot je een glad en elastisch deeg hebt.
Je kan het deeg ook kneden met de handen. Kneed het net zo lang tot het zo zacht is als een babyvelletje.
Laat het deeg op een warme plaats gedurende 1 uur rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
Haal het deeg uit de kom.
Verwarm de oven voor op 230°C – hetelucht stand.
Verdeel het deeg in balletjes van 60 gram. Rol ze rond uit tot een dikte van 2-3 mm.
Leg de deegplakjes op een bakplaat met bakpapier. Kwast ze in met wat water.
Bak de pitabroodjes een 7-tal minuten tot ze goudbruin en mooi opgeblazen zijn.
Hou je van bakken? Mis dan de workshop ‘brood bakken, hartig & zoet’ niet!
Alleen al van de geur van zelfgebakken brood word je gelukkig. Kom mee kneden, bakken en proeven van ons dagelijks brood, tijgerbroodjes, sandwiches, hartige focaccia en zoete rozijnenbroodjes.
Wanneer? zondag 15/04/2018 van 11u. tot 14u.
Wens je in te schrijven? Bel me, schrijf me.