Van ontbijt tot brunch: 9 recepten voor een paasbest menu voor Pasen.
Heb je al gezien hoe mooi de lente ontluikt? De bloesems kleuren wit en roze. De eerste groene blaadjes verschijnen aan de bomen. Na de krokussen, komen nu ook de narcissen, tulpen en druifhyacinten piepen boven de grond. Het gras staat fris en groen. Helemaal klaar voor de paaseitjesraap.
Zoek jij nog lekkere ideetjes voor je menu voor Pasen? Deze tips geven je alvast wat inspiratie: 9 recepten op z’n paasbest. Van paasontbijt tot paasbrunch.
Paasontbijt: zoet of hartig?
Het paasontbijt mag wat uitgebreider, niet? Misschien maak je er zelfs een paasbrunch van. Hou je van zoet, dan moet je zeker deze brioches proberen. Je kan ze makkelijk de avond voordien bakken.
Toch liever iets hartig om de dag mee te starten? Met deze bruschetta caponata scoor je zowel bij het ontbijt als bij de lunch. En het is een favoriet hapje op elk feestje. Een Italiaans broodje gevuld met zoetzure groentjes en daarbovenop een gebakken kwarteleitje.
Lunchen op z’n paasbest: een kleurrijke salade of een lauwwarm gerechtje uit de oven?
Lunchen op z’n paasbest doe je met een frisse salade of een licht voorgerecht met de toppers van bij ons: asperges en aardbeien.
Van deze kleurrijke aardbei-asperge salade fleur je helemaal op.
En dit lauwwarm ovengerecht met asperges, geitenkaas en ei is nog altijd 1 van mijn favoriete receptjes.
Iemand een soepje?
Soep van wortelloof met knaloranje mini-worteltjes of wortelsoep met zelfgemaakte grissini. Je hoeft niet te kiezen. Met 1 bussel wortelen kook je deze 2 lekkere soepjes.
Pasta smaakt altijd. Weekdag of feestdag.
Ga je voor een snelle, groene pasta of huisgemaakte ravioli met een kruidige vulling? Toevallig 2 vegetarische gerechten.
Ik maakte deze groene pasta pesto met broccoli en erwten. Je kan naar hartenlust variëren met de groenten: asperges, bloemkool, peultjes, sojabonen. Wie wil, kan er een stukje vis of kip aan toevoegen. Maar ik hield het deze keer vegetarisch. De pasta kan je extra feestelijk afwerken met een gepocheerd eitje.
Heb je al eens zelf verse pasta gemaakt? Moet je zeker eens doen. Je denkt misschien dat verse pasta maken moeilijk is, maar eigenlijk is het simpel. Veel meer dan bloem, eitjes, wat zout en olijfolie heb je niet nodig. Zet deze huisgemaakte ravioli met peterselievulling en een citroenbotersausje op je menu voor Pasen en iedereen zal je een pluim geven voor je kookkunsten.
Chocola!
Je paasmaaltijd afsluiten doe je met chocola. Veel chocola. Deze paaseitjes gevuld met chocomousse staan heel leuk op je paastafel.
Fijne paasvakantie!
Nog meer paasideetjes vind je hier.
Vrolijk Pasen!