Marokkaanse koekjes met amandel en walnoot


Uit de testkeuken…

Volgende week staat er een nieuwe workshop op het programma: Marokkaans koken.

De Marokkaanse keuken is heerlijk gekruid, erg gevarieerd en boordevol smaak. Ik hou van die warme geuren en smaken, van die heerlijke gerechten gekruid met komijn en ras el hanout. Een verleiding voor de smaakpapillen.

Marokkaanse dessertjes en gebakjes zijn zoet tot heel zoet met honing, noten en gedroogd fruit in de hoofdrol.

De voorbije weken testte ik al heel wat gerechten uit, hartig en zoet.
Onder andere deze Marokkaanse koekjes met amandel en walnoot.
Marokkaanse koekjes
De muntthee staat klaar. Schuif je mee aan tafel voor een zoetje?

Wat heb je nodig voor een 20-tal Marokkaanse koekjes?

120 g amandelschilfers, fijngemalen – 120 g walnoten, fijngemalen – 240 g basterdsuiker – zeste van een halve sinaasappel – 2 eiwitten – 20 gekonfijte kersen – bloemsuiker voor de afwerking

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maal de amandelschilfers en de walnoten fijn in een keukenmachine. Voeg de basterdsuiker toe en roer alles goed door. Meng er de sinaasappelzeste door.

Klop de eiwitten stijf en roer ze door het notenbeslag.

Maak 20 kleine balletjes van het deeg. Leg ze op de bakplaat met bakpapier en laat zeker voldoende plaats vrij tussen de koekjes, want ze lopen nog uit tijdens het bakken.

Duw de balletjes plat en steek in elk deegrondje een gekonfijte kers.

Het deeg is redelijk plakkerig. Het helpt om je handen wat nat te maken bij het rollen van de balletjes.
Marokkaanse koekjes - klaar voor de ovenBak de koekjes 15 à 20 minuten tot ze stevig zijn en goudbruin. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Strooi er bloemsuiker over en serveer deze zoete Marokkaanse koekjes met een lekker kopje groene thee met verse munt.

Wil je proeven van Marokkaanse specialiteiten zoals geurige tajines, smaakvolle couscousgerechten, verrassende soepjes met een chermoula topping? Schrijf je dan snel in voor de workshop Marokkaans koken van 26/01/2018.

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *