We hebben er wat langer op moeten wachten dan vorig jaar. Maar sinds vorige week kunnen we opnieuw genieten van de Hollandse Nieuwe of maatjes zoals we ze hier kennen. Heb jij al van de maatjes geproefd? En hoe eet jij ze het liefst?
Ik maakte er maki sushi van. Sushi hoeft immers niet altijd met zalm of tonijn te zijn. Het zoet-zuur-zoute van de sushirijst gaat goed samen met de zilte, romige smaak van de maatjes. Echt lekker.
Rol je mee?
Wat heb je nodig?
Voor 4 sushirollen: 250 gr sushi rijst – 375 ml water – 3 à 5 eetlepels sushi azijn
4 norivellen – wasabipasta – zeewiereitjes Cavi-Art – chuka wakame (zeewiersalade) – enkele lente-uitjes doormidden gesneden – 3 maatjes
Hoe maak je het?
Maak eerst de sushi rijst zoals beschreven in een vorig blogbericht.
Leg het norivel met de glanzende kant op het bamboematje.
Neem rijst en bedek het norivel helemaal met een dun laagje rijst. Laat bovenaan een rand van 1½ cm vrij.
Smeer in het midden van de rijst een beetje wasabipasta. Pas op, want dit is best pittig.
Dan komen de zeewiereitjes erboven op.
Vervolgens de lente-ui. En de in repen gesneden maatjes.
Tenslotte nog wat zeewiersalade.
Rol de sushi op volgens de regels van de kunst.
Snijd de sushirol met een scherp mes doormidden. Verdeel verder in 8 stukjes.