Klaar in 15 minuten. Kriekencake met advocaat.
Heb je eigenlijk geen tijd om te bakken, maar heb je toch zin in iets zelfgemaakt lekkers? Dan moet je zeker deze kriekencake bakken.
Het duurt slechts een kwartiertje om het beslag te maken. Daarna doet de oven het werk voor jou. Het moeilijkste deel aan dit cakerecept is het wachten. Wachten tot de cake gebakken en voldoende afgekoeld is om te kunnen proeven.
Je kan voor deze kriekencake een bokaal krieken gebruiken. Maar ik had nog krieken van eigen oogst in mijn diepvriezer steken. Zo van die dikke, sappige, lichtzure krieken. Ze smaakten heerlijk in deze cake.
Een snelle cake. Een lekkere cake. Met een subtiele smaak van advocaat.
Ik ga deze kriekencake nog heel vaak bakken.
Wat heb je nodig voor deze kriekencake?
1 grote bokaal krieken/350 g – 200 g zachte boter – 180 g suiker – 1 zakje vanillesuiker (8 g) – 4 eieren – 350 g bloem – 1 zakje bakpoeder (16 g) – 100 g amandelmeel – 100 ml advocaat
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 150°C – hetelucht stand.
Giet de krieken af en laat ze uitlekken.
Voor het maken van het cakebeslag gebruik je een mixer met kloppers of je keukenrobot.
Klop de zachte boter met de suiker en de vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg de eieren er 1 voor 1 bij. Meng de bloem met het bakpoeder en het amandelmeel. Schep dit met de advocaat bij het botermengsel. Klop alles kort onder elkaar.
Schep de helft van het beslag in een cakevorm.
Doe hierover de krieken.
Schep het overige cakebeslag op de krieken.
Bak de cake gedurende 50 à 55 minuten in de oven. Prik er, na de baktijd, met een vork in om te controleren of de cake gaar is. Hangt er geen beslag aan de vork? Dan is de kriekencake klaar en haal je hem uit de oven. Hangt er toch wat deeg aan de vork, dan zet je de cake nog enkele minuten langer in de oven.
Laat de cake afkoelen op een rooster.
Veel bakplezier en geniet van deze heerlijke kriekencake.
Hoi,
wat als je in deze cake geen advocaat wenst te gebruiken? Kan je het gewoon weglaten of vervang je best door een ander ingrediënt?
Alvast bedankt,
Julie
Dag Julie,
Je kan de advocaat vervangen door platte kaas, yoghurt of zure room.
Groeten,
Ingrid