Krabravioli met sinaasappelsaus


Een lekker hapje voor je feestmenu: krabravioli met sinaasappelsaus.

Nu Sinterklaas is langs geweest, mogen we voluit in kerststemming komen. Kerstboom versieren, cadeautjes kopen, kerstmenu uitwerken.

Wat gaan we dit jaar met Kerstmis koken? Het is en blijft een moeilijke vraag voor velen. Zoals elk jaar help ik je hiermee graag verder.

Zo zijn de workshops feestelijk koken bij Dishcover stilaan een traditie geworden. Gisteren gingen de deelnemers aan deze workshop alvast naar huis met heel veel inspiratie voor hun kerstmenu. En volgende week koken we dit kerstmenu nog eens opnieuw.

De plaatsen voor deze workshops zijn al lange tijd vooraf gereserveerd. Kon je er niet bij zijn? Speciaal voor jullie deel ik hier een lekker, feestelijk hapje. Krabravioli met een frisse sinaasappelsaus.

Krabravioli

Snuffel zeker nog wat verder rond op mijn website. Je vindt er heel veel receptjes voor een aperitiefje, lekkere feesthapjes, feestelijke soepen, hoofdgerechten en njammie dessertjes.

Wat heb je nodig voor deze krabravioli?

Voor 12 grote ravioli

Voor de vulling: boter – 1 kleine sjalot – ½ preiwit – 1 blik krab (190 g) – 24 wonton of gyozavellen – 75 g kruidenroomkaas – 1 el bieslook – zeste van ¼ citroen

Voor de sinaasappelsaus: 1 sinaasappel – 80 g boter – ½ kl suiker – 1 el witte wijnazijn – peper – zout

Fijne basilicum of snippers bieslook om te garneren.

Hoe maak je het?

Pel en snipper de sjalot. Was de prei en snijd in kleine stukjes. Stoof de sjalot en de prei aan in boter. Laat even afkoelen.

Laat de krab uitlekken. Hou enkele stukjes over om te garneren.

Verkruimel de krab in een kom. Doe er de kruidenkaas bij, de bieslooksnippers en de gestoofde sjalot en prei. Kruid met peper en zout. Voeg de citroenzeste toe.

Leg 12 deegvelletjes open. Schep in het midden een eetlepel van de krabvulling.

Krabravioli - vullen

Maak de randen van het deeg nat met water.

Krabravioli - randen nat maken

Leg hierop een tweede deegvel en druk goed aan, zodat alle lucht uit de ravioli is en de ravioli goed dicht is.

Krabravioli - bedekken

Eventueel kan je de ravioli nog uitsnijden met een vorm.

Maak de sinaasappelsaus.
Was de sinaasappel. Rasp de zeste van een halve sinaasappel. Pers de sinaasappel.
Smelt de boter op een zacht vuur. Bak de zeste kort aan. Voeg suiker toe. Blus met het sinaasappelsap en de witte wijnazijn. Kruid met peper en zout.

Kook de ravioli in porties in gezouten water. De kooktijd is een 3-tal minuten of tot de ravioli komen bovendrijven.
Schep de krabravioli met een schuimspaan uit het water.

Serveer de krabravioli met de sinaasappelsaus en werk af met fijne basilcium blaadjes of snippers bieslook en de overgebleven stukjes krab.

TIP 1 – de gestoofde prei kan je vervangen door gestoofd witloof. Ook lekker.

TIP 2 – geen fan van schaaldieren? Vervang de krab door zalm.

Receptinspiratie: Libelle Lekker

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *