Kokoskoekjes met confituur


Kokoskoekjes met confituur

Zelf eet ik graag kokos. Kokos met chocolade vind ik een hemelse combinatie. Kokos met een fruittoets, zoals bij deze kokoskoekjes met confituur, doet het ook heel goed.

Lust jij ook graag kokos? Dan zullen deze kokoskoekje zeker smaken.
Kokoskoekjes met confituurSuper makkelijk om te maken. Super lekker om van te snoepen. De ingrediënten voor deze koekjes heb je vast en zeker in huis: boter, bloem, suiker, een eitje, wat kokosrasp en een lekkere confituur. Meng de ingrediënten voor de koekjes met je handen tot een kruimelig deeg. Rol er dan balletjes van. Paneer de koekjes met kokosrasp en vul ze op met een lepeltje van je favoriete jam. Zo eenvoudig is dat.

20 minuutjes in de oven bakken en dan smullen maar. Maar pas op! Laat de koekjes even afkoelen als ze uit de oven komen, want de confituur kan héél warm zijn.

Toch geen fan van kokos? Paneer de koekjes dan met verkruimelde amandelschilfers.

En voor de choco-addicts… Deze koekjes zijn ook lekker met een hartje van chocolade in plaats van een confituurvulling.

Geen enkele reden dus om deze koekjes niet te bakken 🙂

Wat heb je nodig voor een 20-tal kokoskoekjes met confituur?

170 g ongezouten boter, op kamertemperatuur – 100 g suiker – 1 eiwit – zaadjes van een halve vanillestokje – 280 g bloem – snuf zout
1 ei + 1 eigeel, losgeklopt – 200 g ongezoete kokosrasp – confituur naar keuze

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe de de boter, suiker, het eiwit, de vanillezaadjes en de bloem in een kom.
Meng het deeg met je handen kort onder elkaar tot het kruimelig is. Voeg een snuifje zout toe.
Kokoskoekjes met confituur - deegMaak kleine bolletjes van het deeg.
Rol ze eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door de kokosrasp.
Kokoskoekjes met confituur - paneren
Plaats de deegballetjes op een bakplaat met bakpapier. Duw er in het midden een kuiltje in. Vul op met een halve koffielepel confituur.
Kokoskoekjes met confituur - klaar voor de ovenBak de koekjes gedurende een 20-tal minuten tot ze goudbruin zijn.

 

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *