Rijstpap, dat lust toch iedereen. Probeer deze eens.
Kheer – Indiase rijstpudding met specerijen en nootjes
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
125 gr basmatirijst – 3/4 liter volle melk – 250 ml kokosmelk – enkele saffraandraadjes – snuifje zout – 4 kardemonpeulen, zaadjes gevijzeld – 75 gr lichtbruine suiker – 30 gr amandelschilfers – 30 gr pistachenootjes – 30 gr zacht gedroogde abrikozen
Hoe maak je het?
Warm de melk en de kokosmelk op en voeg een snuifje zout toe en de saffraandraadjes.
Voeg de gespoelde rijst toe en breng zachtjes aan de kook tot de rijst gaar is. Meng het kardemonpoeder en de suiker eronder. Blijf roeren tot de suiker opgelost is. Laat afkoelen.
Rooster de amandelschilfers en de pistachenootjes in een pan zonder vetstof. Snijd de abrikozen fijn.
Garneer de rijstpap met de geroosterde amandelen, de grof gehakte pistachenootjes en de abrikozenreepjes.