Geluk is: een zonnige lente-zondag en lekkere, zelfgebakken kaastaartjes.
Ik zag ze in het Kook magazine. Ik zag ze in het laatste nummer van Libelle Lekker!
Kaastaartjes!
Klein, groot, gebakken, no-bake-cheese-cakes, in een glaasje, op z’n Japans, kaastaartjes met fruit, met chocolade.
Wat wil je nu, na het zien van zovéél cheese-cakes, kreeg ik gewoon goesting in een kaastaartje. Want dat is toevallig 1 van mijn lievelingstaartjes.
Mijn kaastaartjes werden een combinatie van de kersencheesecake uit de Libelle Lekker en de no bake minicheesecake met kriekjes en chocoladesaus uit de Kook. Daarbij deed ik nog een flinke toef eigen inspiratie. Wel, ik ben wreed content met het resultaat.
Mini kaastaartjes met krieken: een bodem van verkruimelde speculaas en boter + een smeuïge kaasvulling met witte chocolade en daarbovenop, met vanillepuddingpoeder, gebonden krieken.
Laat gebrek aan tijd geen excuus zijn om ze niet te bakken. Deze kaastaartjes zijn zo klaar. Echt waar.
Wat heb je nodig voor 18 kleine kaastaartjes met krieken?
Voor de bodem van de kaastaartjes: 150 g verkruimelde speculaas – 75 g gesmolten boter
Voor de kaasvulling: 200 g roomkaas (Philadelphia of gelijkaardig) – 50 g zure room – 125 g mascarpone – 50 g suiker – 25 g maïzena – 2 eieren – de zaadjes van 1 vanillestok – 100 g witte chocolade – 1 el neutraal smakende olie (zonnebloemolie, maïsolie) – enkele druppels citroensap
Voor de afwerking: 700 g ontpitte krieken met sap – 100 g suiker – 20 g vanillepuddingpoeder – wat chocoladeschilfers
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 160°C heteluchtstand.
Meng de roomkaas, de zure room en de mascarpone glad. Voeg suiker, maïzena en de eitjes toe. Smelt de witte chocolade in een lepel neutraal smakende olie. Doe de gesmolten chocolade bij het kaasmengsel. Schraap de zaadjes uit een vanillestok en voeg dit toe aan het kaasmengsel. Druppel er wat citroensap bij en roer goed door.
Verkruimel de speculaasjes en meng ze met de gesmolten boter.
Vul vormpjes met dit speculaasmengsel. Druk goed aan.
Vul de vormpjes met het kaasmengsel.
Bak de kaastaartjes 25 minuten in de oven.
Laat ze na de baktijd nog 5 minuutjes afkoelen in de oven.
Ontvorm de cheesecakejes en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Kook ondertussen de krieken op en bind het vocht met vanillepuddingpoeder. Laat de krieken afkoelen.
Serveer de afgekoelde kaastaartjes met een lepel krieken en wat chocoladeschilfers.
Laat het je smaken en geniet van die eerste zonnige lente-zondag.