Een lekker, zelfgemaakt tussendoortje: havermoutrepen met gedroogde abrikozen.
De eerste septemberweek zit erop. De vakantie is nu echt voorbij. Gelukkig kunnen we nog wat genieten van een Indian summer. Die nazomer neemt niet weg dat er al wat herfst in de lucht hangt. Frisse ochtenden, killige avonden. Voelen jullie ze ook?
Wat koelte in huis is ideaal om nog eens te bakken. Ik bakte deze havermoutrepen met gedroogde abrikozen. Maak dit lekker tussendoortje voor je kinderen, om mee te nemen naar school. Of voor jezelf, als 4-uurtje op het werk. Als 10-uurtje kan het ook natuurlijk. Of waarom niet gewoon als ontbijt. Deze havermoutrepen bevatten een flinke portie havervlokken, zaden en pitten, gedroogd fruit en lekkere honing.
Eenvoudig te maken. Snel klaar. Makkelijk te bewaren. Ik zou zeggen, bak gewoon een dubbele portie ineens. Deze havermoutrepen zijn op voor je het weet.
Wat heb je nodig voor deze lekkere havermoutrepen?
175 g boter – 85 g suiker – 50 g honing – 140 g gedroogde abrikozen – 1 el zonnebloempitten – 1 el sesamzaadjes – 225 g havervlokken
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180°C – hetelucht stand.
Leg een bakpapier in een rechthoekige bakvorm van 15 op 30 cm.
Verwarm de boter. Smelt hierin de suiker en de honing. Roer goed door.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
Voeg bij de gesmolten boter. Doe er ook de zonnebloempitten, de sesamzaadjes en de havervlokken bij.
Schep het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een lepel.
Laat de haverrepen 20 à 25 minuten bakken tot de bovenkant goudbruin kleurt.
Haal uit de oven en laat afkoelen. Als het snel moet gaan, kan je de haverrepen even in de koelkast plaatsen.
Haal uit de bakvorm en snijd er rechthoekige repen van.
Bewaar ze in een koekendoos.