Taartjes met rabarber en rode bessen uit de oven. Krokant bladerdeeg. Romige banketbakkersroom.
Heerlijk!
Taartjes van geroosterde rabarber en rode bessen. Het roosteren versterkt de smaak van de vruchten. En dat aroma in de keuken!
Die rabarberplant in mijn tuin bracht niets op, maar de rode (en witte) bessen hangen in dikke trossen aan de struiken.
Zalig om in de tuin te lopen en het rijpe fruit van de struiken en bomen te kunnen plukken.
Te warm om te bakken?
Deze rabarbertaartjes zijn snel klaar en smaken fris, zurig en zoet tegelijk.
Ideaal bij dit zomerweer.
En met kant-en-klaar bladerdeeg is dit taartje zo gebakken.
Wat heb je nodig voor een 8-tal rabarbertaartjes?
1 bussel verse rabarber (4 à 5 stengels) – 250 g rode bessen – 60 g suiker – 60 g lichtbruine basterdsuiker – sap van een halve sinaasappel – eventueel zeste van een halve sinaasappel en/of geraspte gember
1 pakje vierkante bladerdeegvellen uit de diepvries – 2 eigelen
Voor de banketbakkersroom: 1 l melk – 250 g suiker – 90 g vanillepoeder – 2 eigelen
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schik het bladerdeeg in de taartvormpjes. Snijd het overtollige bladerdeeg weg en prik de bodem goed in. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt eigeel.
Leg de taartvormpjes op een bakplaat.
Maak de rabarberstelen schoon en verwijder de hardere draden. Snijd dikke stengels doormidden en snijd de rabarber in stukken van 5 cm. Was de rode bessen en rits ze van de steeltjes.
Leg de rabarber in een ovenschotel. Strooi er de aalbessen over. Strooi er de suiker over en pers het sap van een halve appelsien over het fruit. Rasp wat zeste en/of gember over het fruit.
Plaats de ovenschotel met het fruit in de oven gedurende een 20-tal minuten tot het fruit zacht is (hetelucht stand).
Ook de bakplaat met de bladerdeegtaartjes kan mee in de oven.
Maak ondertussen de banketbakkersroom klaar.
Breng hiervoor ¾ van de melk aan de kook. Meng de overige melk met de eigelen en het vanillepoeder en roer goed door. Doe hierbij een deel van de kokende melk. Roer door en voeg opnieuw bij de overige melk in de kookpot. Laat het mengsel nog eens goed doorkoken. Laat afkoelen onder plastiekfolie.
Klop de banketbakkersroom voor gebruik nog even glad. Doe de room in een spuitzak.
Vul de rabarbertaartjes. Spuit een bodem banketbakkersroom op de gebakken en afgekoelde bladerdeegtaartjes.
Schep hierop het geroosterde fruit.
Geniet ervan!
Dit geroosterd zomerfruit is ook lekker op een bolletje ijs, met yoghurt, met een schep granola.