Proost op 2023 met deze Cranberry Kir Royal!
2022 is voorbij en het ging weer veel te vlug voor mij. Ik ben helemaal klaar om het nieuwe jaar 2023 te ontdekken.
Voor 2023 wens ik je 4 seizoenen, 12 maanden, 52 weken, 365 dagen, 8.760 uren, 525.600 minuten, 31.536.000 seconden gevuld met
Dankbaarheid
Inspiratie
Smaak
Humor
Creativiteit
Ontspanning
Vriendschap
Enthousiasme
Rechtvaardigheid
Laten we toosten op het nieuwe jaar 2023 met deze feestelijke cranberry kir royal! Kir is een Frans aperitief op basis van witte wijn en crème de cassis. Op nieuwjaar mag het natuurlijk iets feestelijker zijn en vervangen we de witte wijn door champagne. Zo ontstaat de Kir Royal. Ik gaf aan dit aperitief nog een eigen twist door veenbessensap (cranberry) toe te voegen.
Wil je het alcoholvrij houden? Vervang de crème de cassis dan door een cassissiroop. In plaats van champagne kan je een niet alcoholische variant gebruiken of gingerale, tonic, bruisend water…
Werk dit feestelijk drankje af met een takje rozemarijn en een steeltje rode bessen. Geniet ervan!
Cranberry kir royal
Ingrediënten
Veenbessensuiker
- 1 el suiker
- 20 gedroogde veenbessen
Cranberry-kir royal
- 8 cl crème de cassis
- 16 cl veenbessensap
- 32 cl champagne
- 12 ijsblokjes
- 4 takjes rozemarijn
- 4 steeltjes rode bessen
Bereidingswijze
Veenbessensuiker
- Snijd de gedroogde veenbessen heel fijn. Meng ze met de suiker.
Cranberry-kir royal
- Maak de glasrand nat en duw die in de veenbessensuiker.
- Doe in elk glas 3 ijsblokjes. Vul aan met 2 cl crème de cassis, 4 cl veenbessensap en 8 cl champagne.
- Werk af met een takje rozemarijn en een steeltje rode bessen.
Deze Cranberry Kir ziet er zo chique uit! Ik watertand ervan. Wist je dat cranberries ook ontzettend goed zijn tegen een blaasontsteking en vol zit met vitamines? Mooie foto’s ook, ik zal dit recept zeker uit proberen groeten van een fijnproefster !
Dankjewel.