Frisse courgettesalade met kruiden, geitenkaas en pijnboompitten
Nu de meesten onder ons veel tijd thuis doorbrengen, kan je misschien wat inspiratie gebruiken voor je dagelijkse lunch. Wat dacht je van een salade zonder sla? Deze frisse courgettesalade met groene kruiden, geroosterde pijnboompitjes en stukjes hartige geitenkaas moet je zeker eens proeven.
Deze salade is snel klaar en verrassend lekker. Misschien een last-minute-ideetje voor je paaslunch vandaag? Je kan er zelfs nog een hardgekookt eitje bij serveren.
Dit gerecht bewijst nog maar eens wat een veelzijdige groente de courgette wel is. Ontdek op mijn blog de vele andere recepten die ik maakte met deze passe-partout-groente. Courgette in een hapje, in een soep, in een ovenschotel, in een ratatouille en zelfs in een gebak.
Zet courgette de volgende keer zeker op je boodschappenlijstje en maak er elke dag een ander recept mee.
Vandaag kan je alvast starten met deze courgettesalade.
Wat heb je nodig voor deze courgettesalade?
Voor 2 porties
2 kleine courgettes – een handvol kervel en peterselie – enkele blaadjes munt en citroenmelisse – 1 teentje look – 50 g pijnboompitten – 80 g zachte geitenkaas – 3 el olijfolie – beetje citroensap – 1 el witte wijnazijn – 1 tl honing – peper en zout
Hoe maak je het?
Spoel de courgettes. Laat de schil eraan. Snijd er slierten van een dunschiller of een spirellisnijder. Doe de courgetteslierten in een kom.
Lepel er de olijfolie, de witte wijnazijn en de honing over. Besprenkel met citroensap. Roer om.
Pers het teentje look. Hak de peterselie, munt en citroenmelisse. Pluk de blaadjes kervel. Doe dit bij de courgettesalade. Schep de salade om.
Kruid met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze beginnen kleuren en geuren. Bestrooi de courgettesalade met de pijnboompitten.
Verdeel tenslotte de geitenkaas over de salade.
Geen fan van geitenkaas? Met fetakaas of mozzarella is deze salade ook lekker.
TIP – Bewaar de courgette op een koele plaats, maar niet in de koelkast. Bij een te lage temperatuur gaan ze bederven.
Receptinspiratie: Delhaize magazine
Mis geen enkel nieuwtje van Dishcover. Volg mijn blog en ontvang een melding bij elk nieuw bericht.