Courgettebrownies 1


Courgettes teveel?
Maak eens courgettebrownies.
Ja, je leest het goed. Deze ongelooflijk lekkere, luchtige, smeuïge chocolade brownies bevatten maar liefst 300 gram courgette.
Het recept komt uit het boekje ‘Smakelijk’ van KVLV/Ons.
Dit zet ik zeker op het menu tijdens de kooklessen voor KVLV, dit najaar.
Het originele recept heb ik een beetje veranderd – aanpassingen tussen haakjes.
Maken op eigen risico. Ik verwittig je, deze brownies zijn verslavend lekker.


Wat heb je nodig?
300 gr courgette, 70 gr walnoten (notenmengeling), 250 gr bloem en 1 theelepel bakpoeder (of 250 gr zelfrijzende bloem), 15 gr cacaopoeder, ½ theelepel zout, 115 gr boter, 300 gr suiker (of 150 gr witte suiker + 150 gr ruwe rietsuiker), 2 eieren, 1 theelepel vanille-extract (of het merg van een half vanillestokje), 2 eetlepels suiker, 150 gr chocolade callets – fondant of melk – naar keuze (of grofgehakte pure chocolade)

Hoe maak je het?
Rasp de ongeschilde courgette. Hak de noten fijn. Meng de bloem met het bakpoeder, cacaopoeder en zout en zeef. Klop de boter met de suiker romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix telkens goed door. Klop het vanille-extract eronder en meng dan het bloem-cacaomengsel erdoor tot een glad beslag. Voeg daarna de geraspte courgette en walnoten toe en schep alles goed om.

Giet het beslag in een ingevette brownievorm en bestrooi met 2 eetlepels suiker en de chocolade callets. Bak 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.


Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Courgettebrownies