Chocoladetaart met peren – hemels lekker


Hemelse chocoladetaart met peren

Het blogleven lag hier even stil. De inrichting van mijn kookstudio slorpte alle tijd op. Van mij en van mijn huisfotograaf, die de voorbije maanden én elektricien én loodgieter én behanger én schilder was.

Koken en fotograferen stonden op een laag pitje. Stilaan pikken we de draad weer op.

Ik vind dat ik iets goed te maken heb met jullie. En hoe kan dat beter dan met taart?

En wat voor een taart! Chocoladetaart met peren. Chocolade en peren, 2 ingrediënten die zorgen voor een hemelse combinatie.
Chocoladetaart met perenDit is zo een taart waarmee je altijd scoort. Makkelijk te bakken, wauw-resultaat.

De peren kan je uit een blik of een bokaal gebruiken. Maar ik had hier nog hele rijpe peertjes liggen en gebruikte die voor de taart. Lekker dat het was.

Wat heb je nodig voor deze heerlijke chocoladetaart met peren?

1 rol bladerdeeg – 3 eieren – 100 g suiker – 1 zakje vanillesuiker – 75 g boter – 150 g pure chocolade (of melkchocolade) –  2 à 3 hele rijpe peren – een handvol amandelschilfers

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil en snijd de peren in kwartjes en snijd ze daarna nog eens doormidden.

Smelt de chocolade met de boter op een zacht vuurtje. Laat een beetje afkoelen.

Doe 1 ei en 2 eigelen in een mengkom. Hou de eiwitten apart.

Voeg de suiker en de vanillesuiker toe aan de eigelen en klop op met de mixer tot het mengsel in volume verdubbeld is (ruban).

Schep de gesmolten chocolade met de boter eronder.
Chocoladetaart met peren - chocolade onder rubanKlop de 2 eiwitten stijf en spatel ze onder het chocoladebeslag.

Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm en prik erin met een vork.

Giet het beslag in de taartvorm.
Chocoladetaart met peren - beslag in taartvormSchik er de peren in met hun punt allemaal naar het midden van de taart. Strooi er een handvol amandelschilfers over.
Chocoladetaart met peren - Peren op taartBak de taart gedurende 30 minuten. Heb je een stoomoven? Voeg dan een beetje stoom toe, zodat het bladerdeeg mooi rijst tijdens het bakken.

Haal de chocoladetaart met peren uit de oven. Laat afkoelen op een rooster. Serveer met een tas koffie of een kopje thee. De hemel op aarde 🙂

Smakelijk.

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *