Cheesecake met rode en witte bessen


Cheesecake met speculaasbodem en besjes uit den hof.

Dat ik van kaastaarten hou, kan ik niet meer verbergen. Er staan maar liefst 5 kaastaartrecepten op mijn blog.
Allemaal even lekker. Altijd even anders.
Kaastaarten die in de oven moeten, kaastaarten die in de koelkast moeten. Kaastaarten met krieken (uit den hof). Kaastaart met bessen (uit den hof).
Een kaastaart is van alle seizoenen. De recepten van mijn vorige kaastaarten vind je trouwens makkelijk terug onderaan dit bericht bij ‘Meer lekkers’.
Cheesecake met rode en witte bessenDus om het af te leren, nóg een kaastaart. Number 6. Een cheesecake in New-York-style. Lekker zacht, lekker romig. Met een mengeling van rode en witte bessen (uit den hof) erop. Want die geraken ook maar niet op.

Say cheese. Cheesecake.

Wat heb je nodig voor deze cheesecake?

Voor de bodem: 200 g verkruimelde speculaaskoekjes – 100 g gesmolten boter
Voor de vulling: 200 g roomkaas – 250 g volle plattekaas – 250 g mascarpone – 1 zakje vanillesuiker – 125 g suiker – 3 eieren
Voor de afwerking: 250 g rode en witte bessen – bloemsuiker

Hoe maak je het?

Verkruimel de speculaaskoekjes. Smelt de boter. Meng de speculaaskoekjes met de boter en roer goed om.
Bekleed een springvorm van ongeveer 20 cm met bakpapier.

TIP – maak het bakpapier nat en wring het droog. Zo blijft het bakpapier beter in de vorm liggen.

Schep de speculaaskruimels op de bodem van de springvorm.
Cheesecake met rode en witte bessen - speculaasbodemMeng in een kom de roomkaas, plattekaas en mascarpone goed om. Voeg de suiker toe en de eieren. Roer dit stevig onder elkaar.
Schep het kaasmengsel op de speculaasbodem.
Cheesecake met rode en witte bessen - kaasvullingBak de cheesecake in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 70 à 75 minuten gaar, tot de bovenkant goudbruin is.
Cheesecake met rode en witte bessen - gebakkenLaat de cheesecake, in de vorm, goed afkoelen en zet hem daarna in de koelkast om verder op te stijven.

Rits ondertussen de bessen van de steeltjes. Spoel ze.

Haal de taart uit de koelkast. Neem hem uit de vorm. Plaats de cheesecake op een taartenschotel. Schep er de besjes royaal op. Bestrooi met bloemsuiker.

Hier en daar stak ik er, voor de frisse smaak, nog kleine blaadjes citroentijm (uit den hof) tussen.

Tijd om van je zelfgebakken cheesecake te proeven. Geniet ervan!

Mag ik nog een beetje reclame maken?

Op zaterdag 25/11/2017 staat er een bakworkshop op de kalender. Tijdens deze workshop bakken gaan we 3 uur aan de slag met bloem, boter, eitjes, suiker,… en bakken we de lekkerste taarten, cakes, koekjes, biscuits, wafels. Ik overstelp je met nuttige tips & tricks zodat je gebak altijd lukt.

Zin gekregen? Schrijf je snel in. De plaatsen zijn beperkt.

 

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *