Champignonsoep met kruidenkaas 2


Hallo 2018.

Enkele dagen geleden wuifden we 2017 weg.
Hallo 2018.

Ik wens je
voor het nieuwe jaar
365 dagen, 52 weken, 12 maanden
gevuld met liefde, een lach
en lekker eten elke dag 🙂

Goede voornemens? Daar doe ik niet aan mee. Wel wil ik voor mezelf wat meer niks-moet-momentjes inlassen. Dat wordt een ferm werkpunt.
En verder hoop ik dat ik jullie kan blijven inspireren met mijn recepten en mijn workshops.

Voor het eerste recept van 2018 houd ik het simpel: champignonsoep met kruidenkaas.

Champignonsoep, lekker en snel.

Was het eten de laatste dagen wat te overvloedig? En heb je nu even geen zin meer om lang aan de kookpotten te staan?
ChampignonsoepDan is deze champignonsoep een ideaal gerechtje om op tafel te zetten. Een lekker soepje, dat snel klaar is en waarvoor je, naast bloem, boter en bouillon amper 3 ingrediënten nodig hebt: champignons, een ui en kruidenkaas. Een vriendelijk-voor-je-budget soepje dus.

Wat heb je nodig voor 1.5 liter champignonsoep?

1 ui – 250 g kastanjechampignons – 150 g beukenzwammen – 80 g kruidenkaas – 50 g boter + wat extra – 25 g bloem – 1.5 l groentebouillon (1.5 liter water + 3 bouillonblokjes)  – peper – zout – enkele plukjes kervel

Hoe maak je het?

Snipper de ui fijn. Borstel de kastanjechampignons proper. Snijd de uiterste steeltjes van de beukenzwammen. Stoof de ui glazig in de helft van de boter. Voeg de kastanjechampignons toe. Stoof even mee aan. Kruid met peper en zout.

Voeg de overige boter toe en de bloem. Laat even aanbakken. Giet er geleidelijk het water bij en roer alle aanbaksels los. Verkruimel de bouillonblokjes in de soep. Laat de champignonsoep nog een kwartiertje verder koken.

Voeg op het einde de kruidenkaas toe en mix de soep glad.

Bak de beukenzwammen op in een klontje boter. Kruid goed met peper en zout.

Serveer de champignonsoep met de gebakken beukenzwammen en enkele pluksels kervel.


Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Champignonsoep met kruidenkaas

  • Chris Vandeputte

    Hallo,

    Ik ontdek u pas maar vindt het fantastisch.
    Mijn vraag: wanneer opnieuw thaise- en marokkaanse- foodcursus aub?

    Mvg,
    Chris

    • Ingrid Bericht auteur

      Dag Chris,

      Bedankt voor je bericht.
      De agenda met de open workshops vind je hier
      https://www.dishcover.be/winkel/

      Aanstaande vrijdag is er een Marokkaanse workshop & komende woensdag koken we Thais.
      In april is er nog een tweede Thaise workshop.

      Graag tot ziens,

      Groetjes,
      Ingrid