Brownie zonder boter


Hey, hey, hier ben ik weer.
Vorige week maakte ik een cultureel en culinair ontdekkingsreisje doorheen Andalusië.
Dus het was wat stil op mijn blog. Maar ik maak het weer helemaal goed en laat je binnenkort mee genieten van wat ik allemaal geproefd heb daar.
Ondertussen een zoethoudertje. Chocoladebrownie ZONDER boter. Zacht, smeuïg, lekker en in een half uurtje klaar.


Het recept komt uit het boek van de Chiappa sisters ‘Simply Italian’. Een heel tof boek waar ik al veel lekkere gerechten uit gemaakt heb.
In dit brownierecept is de boter vervangen door … appelmoes.


Wat heb je nodig?
Een beetje boter om de bakvorm in te vetten – 100 gr bloem – 25 gr cacaopoeder – 100 gr bruine suiker of rietsuiker – 1 theelepel bakpoeder – een snuf zout – 1 ei – 130 gr appelmoes (moet niet gezoet zijn) – de zaadjes van 1 vanillestok
Eventueel kan je 150 gr chocoladedruppels en/of 50 gr gehakte walnoten toevoegen om ze nóg lekkerder te maken.


Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een bakvorm van 20 cm x 20 cm.
Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed om. Het mengsel ziet er misschien droog uit vergeleken met traditionele browniemengsels, maar tijdens het bakken komt het helemaal goed.
Bak de brownie gedurende 20 minuten. Laat 5 minuten afkoelen, snijd in stukken en val meteen aan.
Proef ook eens van deze courgettebrownies? Onweerstaanbaar lekker.

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *