Bavarois met plattekaas en bloedappelsien


Bavarois – lekker, luchtig, lichtroze.

Je kan al wel raden wat er in deze lichtroze bavarois zit. Het sap van bloedappelsienen.
BavaroisBloedappelsienen worden ook wel wijnappelsienen genoemd. De schil heeft een roze blos en als je ze opensnijdt, ontdek je de mooie kleuren met alle schakeringen tussen rood en oranje. Ik vind bloedappelsienen niet alleen mooi, maar ook erg lekker. Ze zijn echt om in te bijten. En ik hou ook wel van die lichtzurige smaak.
Het seizoen van bloedappelsienen is vrij kort. Van januari tot in maart. Rep je maar snel naar de supermarkt als je deze bavarois wil maken.
Naast appelsiensap bevat deze bavarois plattekaas en natuurlijk ook gelatine en eieren die zorgen voor de binding. Ik voegde nog een scheutje Campari toe voor een diepere smaak. Maar als je daar geen liefhebber van bent, dat kan je dat eventueel weglaten of vervangen door wat pompelmoessap.

Ik ga nu nog een potje uitlepelen. Wil jij ook proeven?

Wat heb je nodig voor voor 16 kleine glaasjes van deze bavarois?

250 g volle platte kaas – 10 g gelatine – 150 g fijne suiker – 250 ml sap van bloedappelsienen (4 à 5) – 25 ml Campari – 2 eiwitten – 200 ml room 35%
Om af te werken: bloedappelsien in schijven of in partjes – enkele blaadjes munt

Hoe maak je het?

Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water.
Pers de bloedappelsienen. Verwarm 250 ml van het sap met de suiker en de Campari. Zet van het vuur en los hierin de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Roer goed door. Schep hierbij de plattekaas. Laat dit in de koelkast afkoelen.
Klop ondertussen de room lobbig tot yoghurtdikte. Klop de eiwitten op tot een stevig wit schuim.
Schep de room en de eiwitten onder het plattekaasmengsel. Roer kort door.
Giet de bavarois in de glaasjes en laat dit een 2-tal uur opstijven in de ijskast.
Snijd ondertussen, voor de afwerking, schijfjes op partjes van een bloedappelsien.

Serveer de glaasjes bavarois met een partje appelsien en een blaadje munt.
Smakelijk.
Potjes bavarois

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *