Bananencakejes met tequila-karamel 2


Sweet heart. Bananencakejes met tequila-karamel.

Olala! Dit is weer een zoetje om duimen en vingers bij af te likken. Nog maar eens een recept uit het zoete boek ‘Sweet‘ van Ottolenghi. I love it!
Bananencakejes met tequila-karamelEen ideaal dessertje voor Valentijn, als je het mij vraagt.  Met banaan in de hoofdrol.  En bananen, die staan op het lijstje van de afrodisiaca… Olala!

Bovenop het bananencakeje komt ook nog eens een heerlijke karamel met een vleugje tequila erin. Verslavend lekker.

Hier en daar heb ik het oorspronkelijk recept wat aangepast aan de ingrediënten die ik in huis had.
Zo gebruikte ik tequila in plaats van rum, vanillesuiker in plaats van vanille-essence en het melkpoeder met mout verving ik door gewoon melkpoeder.
Ik vermoed dat hierdoor mijn cakejes een lichtere kleur hebben in vergelijking met de foto van Ottolenghi’s cakes.

Wat heb je nodig voor 16 kleine bananencakejes?

Voor de cakejes
100 g boter – 70 g fijne suiker – 70 g lichtbruine basterdsuiker – 1 zakje vanillesuiker – 2 eieren – 110 g zelfrijzende bloem – 1 kl bakpoeder – 100 g gemalen amandelen – 20 g melkpoeder – snuf zout – snuf kaneel – 2 à 3 rijpe bananen (225 g) – 100 g zure room – 2 el tequila
Voor de tequila-karamel
125 ml water – 200 g fijne suiker – 130 ml lichte room – 1 ½ el tequila

Hoe maak je het?

Meng voor de cakejes de boter met de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker in de keukenrobot onder elkaar tot een romige massa.
Voeg de eieren toe en mix verder.
Voeg de bloem, het amandelmeel, bakpoeder en melkpoeder toe. Ook een snuifje zout en kaneel. Roer alles onder elkaar.
Prak de bananen met d de zure room en meng dit onder het beslag tot alles goed vermengd is.
Voeg de tequila toe.
Bananencakejes met tequila-karamel - inscheppen in vormpjesSchep het beslag met een ijsschep in de vormpjes tot ze voor driekwart gevuld zijn.
Bak in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 25 minuten.
Laat de cakejes afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen de tequila-karamel.
Doe het water en de suiker in een kookpot en zet op het vuur. Roer niet.
Wacht tot alle water verdampt is en de karamel zich vormt.
Bananencakejes met tequila-karamel - karamelZet het vuur af als de karamel amberkleurig is. Roer er, van het vuur, heel voorzichtig en geleidelijk de room door.
Bananencakejes met tequila-karamel - room in karamelWerk af met tequila.
Sprenkel de karamel rijkelijk over de cakejes.

Deel deze bananencakejes met wie je lief is…


Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Bananencakejes met tequila-karamel