De eerste taart die ik ooit bakte: een snelle appelcrumble taart.
Dit moet zowat de eerste taart geweest zijn die ik ooit bakte. Een appelcrumble taart. Het is eerder een cakedeeg dat je bakt in een taartvorm.
Het valt me op dat recepten uit de oude doos nu naar mijn smaak teveel suiker bevatten. Daarom verminderde ik de hoeveelheid suiker. Verder maak je deze appeltaart met ingrediënten die je sowieso in huis hebt: bloem, boter, eieren en appeltjes. Een ideale appeltaart om met de kinderen te bakken op een vrije woensdagnamiddag.
Met de vulling kan je naar smaak variëren. Ik bedacht achteraf dat het restje veenbessencompote, dat nog in mijn koelkast stond, ook lekker zou geweest zijn in deze taart.
Met ongeveer 20 minuten aan voorbereidingstijd en 40 minuten baktijd, staat deze appelcrumble taart al binnen een uur bij jou op tafel.
Bak je mee?
Wat heb je nodig voor deze appelcrumble taart?
Ik gebruikte een lange, smalle bakvorm van 36 cm op 13 cm.
Voor de taart: 100 g boter – 70 g suiker – 2 eieren – 120 g zelfrijzende bloem – 30 g maïzena – 2 appelen – zeste van een halve citroen
Voor de kruimeltjes: 100 g boter – 150 g bloem – 80 g suiker
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 160°C – heteluchtstand.
Mix de zachte boter met de suiker en de eieren tot een romige massa. Voeg de bloem en de maïzena toe en roer kort door.
Verdeel het cakebeslag gelijkmatig over de taartbodem.
Schil en snijd de appeltjes in blokjes. Schik de appelblokjes op de taartbodem. Rasp de citroenzeste over de appeltjes.
Meng alle ingrediënten voor de crumble met je handen tot het kleine kruimels.
Strooi de crumble over de appeltjes.
Bak de appelcrumble taart gedurende 40 minuten tot hij goudbruin is.
Serveer met een kopje koffie, een tas thee of een mok chocolademelk.