Abrikozenjam


Njam jam

Ik ben niet zo een confituurmadam, maar deze zelfgemaakte abrikozen/rabarber jam smeer ik wel graag op mijn boterham of croissantje. Ideaal voor een zondags ontbijt.

Wat heb je nodig om 3 potjes te vullen?
750 gr lekkere, rijpe abrikozen (gewogen zonder pit)
250 gr rabarber
500 gr fijne suiker
1 zakje of 20 gr Pec plus (voor suikerarme confituur)
sap van een halve citroen
3 kraaknette confituurpotjes met schroefdeksel

Hoe maak je het?
Was het fruit.
Ontpit de abrikozen en snijd ze in kwartjes.
Schil de rabarber en snijd de stengels in stukjes.
Breng het fruit aan de kook in een grote, open kookpot. Als het fruit zacht gekookt is, voeg je geleidelijk het zakje Pec plus toe.
Roer om en voeg de suiker toe en laat nog 1 minuut koken.
Lepel een beetje confituur op een bordje en doe de stollingstest. Is de confituur stevig? Dan is ze klaar. In het andere geval laat je de confituur nog eventjes verder koken.
Kook ondertussen ook de confituurpotten en deksels af in een kookpot met water.
Laat ze even uitlekken op een propere handdoek.
Vul de potjes tot aan de rand met confituur, schroef het deksel erop en keer om. Laat afkoelen.

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *