Aardbeien gazpacho, zomers lekker


Aardbeien gazpacho, een hongerstiller én dorstlesser.

Er bestaan verschillende variaties op de klassieke Spaanse gazpacho. In de originele koude soep hebben tomaten en komkommer de hoofdrol. Door te variëren met de ingrediënten, krijg je nieuwe smaken. Deze aardbeien gazpacho is gemaakt van lekkere Belgische aardbeien, zongerijpte tomaten en zoete rode puntpaprika. Een verfrissende koele soep, vol vitamientjes. Heerlijk bij het aperitief of als lunchgerecht. Dit soepje, dat je niet hoeft te koken, stilt de honger én de dorst.
Aardbeien gazpacho
Bovendien is deze aardbeien gazpacho super eenvoudig om te maken en heel snel klaar. Dus kids, groot en klein, dit is een ideaal receptje om de mama’s te verwennen vandaag.

Wat heb je nodig voor 12 glaasjes van deze aardbeien gazpacho?

500 g aardbeien – 300 g kerstomaten of kleine trostomaten – 2 rode puntpaprika’s – een half rood chilipepertje – 4 el olijfolie – 2 à 3 el Xeres azijn (Spaanse sherry azijn) – flink wat zout en peper naar smaak
Eventueel voor de afwerking: een prikker met blokjes kaas – olijven – aardbeien – kerstomaatjes – een groen blaadje

Hoe maak je het?

Deze aardbeien gazpacho is heel makkelijk te maken en snel klaar.
Snijd de aardbeien in 4.
Was de tomaten. Snijd ze in 2 of 4.
Was de rode paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes.
Halveer het chilipepertje en doe er de pitjes uit. Snijd het pepertje in kleine stukjes.
Doe de groenten in een blender en overgiet met de olijfolie en de azijn. Kruid goed met peper en zout.
Mix de gazpacho fijn. Schenk hem eventueel nog eens door een zeef. Proef en kruid bij naar smaak.
Zet de gazpacho in de koelkast.
Serveer deze aardbeien gazpacho goed gekoeld.
Garneer eventueel met een prikker met stukjes kaas, olijven, kerstomaatjes en een groen blaadje.

Smakelijk en een fijne dag gewenst aan alle mama’s!

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *