Zoet & hartig: 7 gerechtjes met aardbeien.
Het is lekker warm en dat zorgt ervoor dat de aardbeien in overvloed aanwezig zijn. Tijd om wat receptjes met jullie te delen waarin die aardbeien lekker smaken. Behalve in zoete bereidingen, zoals taarten, ijs en dessert, kunnen aardbeien ook verwerkt worden in hartige bereidingen. Steek ze eens in een salade of gebruik ze in een dressing. Verrassend lekker!
Aardbeienconfituur.
Heb je aardbeien teveel? Bewaar ze voor later. Maak enkele potjes aardbeienconfituur zodat je ook tijdens de gure herfstmaanden of koude winterdagen kan genieten van wat zon op je boterham.
Zelfgedraaid aardbeienijs.
Als het zomert, haal ik mijn ijsmachine boven. De favoriete smaak hier ten huize Dishcover is ijs van aardbeien. Dit ijs is gemaakt volgens een gekoesterd familierecept van de oma. Er zitten geen eieren in. De basis is een flinke portie fruit.
Dit recept kan je ook gebruiken om ander fruitig ijs te maken, zoals kriekenijs, bananenijs, nectarineijs,…
Je kan de aardbeien in de de diepvries bewaren om er later ijs van te draaien.
Aardbeienmousse
Aardbeien zijn ook lekker in bavarois of mousses.
Deze aardbeienmousse is waarschijnlijk de makkelijkste en meest verrassende die je ooit gegeten hebt. En lekker bovendien! De mousse is klaar is 1-2-3 en je hebt er slechts 4 ingrediënten voor nodig: verse Belgische aardbeien, bloemsuiker, plantaardige room en aquafaba.
Aardbeien uit het vuistje of bij het ontbijt.
Blauwe bessen, braambessen, frambozen, rode bessen en natuurlijk aardbeien. Wat lust ik dat zomerfruit graag. Ik maak er bijna elke dag een ontbijtje mee met zaadjes, pitten, havermout en een schep yoghurt.
Aardbeientaartjes
Aardbeien + taart = hemels!
Proef eens van dit zoet videeke met aardbeien en limoenmascarpone. Makkelijk te maken. Erg lekker.
Liever een taartje?
Steek eens een aardbei in je salade!
Aardbeien zorgen voor een frisse toets in een salade. Samen met asperges, die andere lentetopper van bij ons, maakte ik er deze héérlijke aardbei asperge salade mee.
Nog meer aardbeien-ideetjes.
Maak ijsblokjes met een aardbei in.
Snijd ze open en vul ze met slagroom of pudding.
Dop ze in chocolade.
Steek ze op een spiesje, samen met andere stukjes fruit.
Maak er geïnfuseerd water, limonade of ijsthee mee. Of nog beter, laat ze weken in champagne. 🙂
Nog meer ideetjes vind je op mijn Pinterest aardbeien bord.