Dagen zonder vlees, maar niet zonder lekker eten.
Een nieuwe maand en een nieuwe start van de campagne Dagen Zonder Vlees.
Ik keek eens rond op mijn blog en kwam best veel veggie gerechtjes tegen. Ik zet er enkele voor jullie op een rijtje.
Waar heb je zin in vandaag? Grieks, Indisch, Marokkaans, Italiaans, Japans of Mexicaans?
Veggie Grieks. Zeg maar ‘ja’ tegen deze Griekse vegetarische ovenschotel.
Een ovenschotel, dat is makkelijk koken met weinig afwas. Dit gerecht gaat een 2-tal uurtjes in de oven. Maar behalve wat snijwerk hoef je zelf niet veel te doen. Laat de oven die klus maar klaren. Een mengeling van groenten in allerlei kleuren, met hartige halloumi en Griekse pasta. Deze Griekse pastaschotel lust toch iedereen.
Veggie Indiaas. Op verkenning in de Indiase keuken?
De Indiase keuken is de bakermat van het vegetarisme. De mensen eten er, om financiële of religieuze redenen, vaak of uitsluitend vegetarisch. De Indische keuken geeft je massa’s inspiratie voor een veggie maaltijd bomvol smaak.
Trek je kruidenkast open voor deze vegetarische kikkerwtencurry.
Veggie Marokkaans. Couscous met groenten.
Toch meer zin in de lekkere, Marokkaanse keuken. Dan zet je in een mum van tijd deze couscous met groenten op tafel op smaak gebracht met 101 kruiden.
Veggie Italiaans. Een pasta scoort altijd goed.
Waarom maak je eens niet zelf pasta? Niet zo moeilijk en superleuk om te doen. Heb je nog kinderen in huis? Die helpen heel graag mee.
Voor deze ravioli met peterselievulling en citroenbotersaus, begin je met het maken van de verse pasta. Terwijl die rust, roer je alle ingrediënten voor de vulling onder elkaar. Het citroenbotersausje voor erbij is zo eenvoudig, maar oh zo lekker.
Veggie Japans. Ontdekte je al de Japanse keuken?
Dit noedelgerecht is om op te slurpen. Vegetarisch koken lukt moeiteloos met deze pittige udon noedels met geroerbakte groenten.
Psst. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de workshop Japans koken van 09/06/2017. Snel inschrijven is de boodschap. 🙂
Veggie Mexicaans. Kleur op je bord met deze zalig lekkere quesadilla’s.
De Mexicaanse keuken is een kleurrijke en soms pittige keuken waar je instant vrolijk van wordt. Deze quesadilla’s kan je met allerlei groentjes serveren. En een smeuïge guacamole mag ook niet ontbreken.
Op de DZV website vind je nog een heleboel recepten van topchefs. Voor je het weet, zijn die 40 dagen zonder vlees voorbij.
Veel veggie kookplezier!
Ingrid,
Supergoed idee om deze veggie-recepten uit verschillende wereldkeukens eens op een rijtje te zetten.
Ik had ze al vanuit je kooklessen, maar de recepten zo eens terug onder de aandacht brengen, frist alles weer eens op.
En het geeft goeie moed en inspiratie om ’40 dagen zonder vlees’ op een gevarieerde manier in te vullen.
Bedankt!
Dag Doke,
Fijn om van je te horen. Ik scrolde eens door de gerechtjes op mijn blog en zag dat er best veel vegetarische recepten tussen stonden. Vandaar dat ik er enkele uitpikte met de start van Dagen Zonder Vlees.
Veel succes en veel veggie kookplezier.
Groetjes,
Ingrid