Ontdek de pittigheid en de exotische smaak van de Thaise keuken.
Tijdens deze kookworkshop maak je een culinaire ontdekkingsreis doorheen de Thaise keuken.
Het hoofdbestanddeel van elke Thaise maaltijd is de naar jasmijn geurende rijst of de typische kleefrijst. Hierbij worden verschillende gerechten met typische groenten en fruit, vlees of verse vis geserveerd.
Zout, zoet, zuur, pittig en bitter
In elk gerecht proef je de verschillende smaaknuances: zout, zoet, zuur, pittig en bitter.
Vissaus en sojasaus zijn onmisbaar in de Thaise keuken en zorgen voor de zoute smaak, waardoor de smaak van de andere ingrediënten beter uitkomt.
In elk Thais gerecht zit ook een subtiele, zoete toets, die de smaak van de kruiden en specerijen versterkt.
Limoensap en tamarinde zijn de zure ingrediënten waarmee elk gerecht wordt afgewerkt.
Chilipepers zorgen voor de nodige pittigheid.
De ietwat bittere smaak van de Thaise kruiden en de groene groenten zorgt voor het perfecte smaakevenwicht en een explosie van exotische aroma’s in je mond.
Kom de Thaise keuken ontdekken
Je ontdekt tijdens deze kookworkshop welke Thaise producten niet mogen ontbreken in je voorraadkast en wat het verschil is tussen een groene, gele en rode curry. En je komt te weten welke exotische ingrediënten, kruiden en specerijen de Thaise keuken zo speciaal maken.
We zetten Thaise klassiekers op tafel en proeven van streetfood zoals het in Thailand op elke straathoek te koop is.
Door haar rijke variatie aan groenten en fruit is de Thaise keuken ook zeer geschikt voor vegetariërs.
Check de kalender van de open kookworkshops en schrijf je in voor je favoriete workshop.
Zin gekregen om Thais te gaan koken?
Bel me, schrijf me.