The Jane = f*cking perfect!
Ik ging laatst eten in restaurant…
…The Jane in Antwerpen!
Dat was nog een uitgesteld verjaardagscadeau. Ik ben jarig in augustus, dus mijn geduld werd danig op de proef gesteld. Maar het was het wachten MEER dan waard.
Zoals velen weten is restaurant The Jane gevestigd in de oude kapel van het voormalige militair hospitaal op de site ’t Groen Kwartier. De keuken van het restaurant staat op de plaats van het altaar. En ik had geluk, want ik zat aan een tafeltje vlak bij de keuken en kon dus alles goed gadeslaan. Wat een bedrijvigheid daar. De goede werking van het restaurant is in handen van chef-kok Nick Bril.
Ik proefde van het Jane’s flavours 8-gangen menu en het was een ware belevenis voor mijn smaakpapillen. In maart mocht ik al genieten van een gastronomisch diner in Pure C, Cadzand. En ik moet zeggen dat er veel gelijkenissen zijn tussen de 2 keukens. Dat kan ook niet anders, ze hebben dezelfde inspirator, Sergio Herman.
Ja ja, ik kon zelfs een glimp van hem opvangen terwijl hij door het restaurant liep.
Veel bordjes, wondermooi gepresenteerd, met zo veel verschillende ingrediënten en bomvol smaak. Ik ben fan.
Geniet je mee van al het lekkers dat ik mocht proeven?
Jane’s flavours – een tongstrelend 8-gangen menu
Aperitief en amuses
Omdat het eens wat anders mocht zijn dan een coupe champagne, koos ik voor een aperitief met vermout.
Mijn tafelgenoot genoot van een aperitief met rozenwater met de reflectie van de glasramen van de kapel.
Hierbij deze hemelse amuses: kousenband (=lange peulen, die lijken op sperziebonen), rendang, seroendeng / bloemkool, citroen, Szechuan peper / topinamboer, duindoornbes, hooi / tartelette cèpes, comté, bouillon BBQ ajuin.
Na de amuses, werden de voorgerechten 2 per 2 aan tafel geserveerd. Zoals je ziet, allemaal pareltjes.
Coquille, bergamot, knolselder
Connaisseur, makreel, grapefruit, mierikswortel
Aubergine, “Illes Balaers”
Zeeuwse mosselen, groene selder, lavas, bottarga
Rog, sambal, inktvis, atjar tjampoer
Dorade, Zeeuwse paling, courgette, miso
Het hoofdgerecht: Simmenthal rund, pompoen, curry, graantjes
En als afsluiter van dit heerlijk menu, een origineel dessert met appel.
The Jane Antwerpen, hier wil ik zeker nog eens aan tafel schuiven.