Restaurant The Jane – Antwerpen


The Jane = f*cking perfect!

Ik ging laatst eten in restaurant…

The Jane in Antwerpen!

Restaurant The Jane Antwerpen

Dat was nog een uitgesteld verjaardagscadeau. Ik ben jarig in augustus, dus mijn geduld werd danig op de proef gesteld. Maar het was het wachten MEER dan waard.

Zoals velen weten is restaurant The Jane gevestigd in de oude kapel van het voormalige militair hospitaal op de site ’t Groen Kwartier. De keuken van het restaurant staat op de plaats van het altaar. En ik had geluk, want ik zat aan een tafeltje vlak bij de keuken en kon dus alles goed gadeslaan. Wat een bedrijvigheid daar. De goede werking van het restaurant is in handen van chef-kok Nick Bril.

Ik proefde van het Jane’s flavours 8-gangen menu en het was een ware belevenis voor mijn smaakpapillen. In maart mocht ik al genieten van een gastronomisch diner in Pure C, Cadzand. En ik moet zeggen dat er veel gelijkenissen zijn tussen de 2 keukens. Dat kan ook niet anders, ze hebben dezelfde inspirator, Sergio Herman.

Sergio Herman in The Jane AntwerpenJa ja, ik kon zelfs een glimp van hem opvangen terwijl hij door het restaurant liep.

Veel bordjes, wondermooi gepresenteerd, met zo veel verschillende ingrediënten en bomvol smaak. Ik ben fan.

Ingrid

Geniet je mee van al het lekkers dat ik mocht proeven?

Jane’s flavours – een tongstrelend 8-gangen menu

Aperitief en amuses

Omdat het eens wat anders mocht zijn dan een coupe champagne, koos ik voor een aperitief met vermout. Restaurant The Jane Antwerpen aperitief met vermouth

Mijn tafelgenoot genoot van een aperitief met rozenwater met de reflectie van de glasramen van de kapel.Restaurant The Jane Antwerpen aperitief met rozenwater

Hierbij deze hemelse amuses: kousenband (=lange peulen, die lijken op sperziebonen), rendang, seroendeng / bloemkool, citroen, Szechuan peper / topinamboer, duindoornbes, hooi / tartelette cèpes, comté, bouillon BBQ ajuin.

bloemkool, citroen, Szechuan peper

topinamboer, duindoornbes, hooi

 

Na de amuses, werden de voorgerechten 2 per 2 aan tafel geserveerd. Zoals je ziet, allemaal pareltjes.

Coquille, bergamot, knolselder

Restaurant The Jane Antwerpen coquille

Connaisseur, makreel, grapefruit, mierikswortel

The Jane Antwerpen connaisseur

Aubergine, “Illes Balaers”

Restaurant The Jane Antwerpen aubergine

Zeeuwse mosselen, groene selder, lavas, bottarga

Restaurant The Jane Antwerpen Zeeuwse mosselen

Rog, sambal, inktvis, atjar tjampoer

Restaurant The Jane Antwerpen rog

Dorade, Zeeuwse paling, courgette, miso

Restaurant The Jane Antwerpen dorade

 

Het hoofdgerecht: Simmenthal rund, pompoen, curry, graantjes

Restaurant The Jane Antwerpen Simmenthal rund

 

En als afsluiter van dit heerlijk menu, een origineel dessert met appel.

Restaurant The Jane Antwerpen appel

Restaurant The Jane Antwerpen dessert

 

The Jane Antwerpen, hier wil ik zeker nog eens aan tafel schuiven.

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *