Hoorntjes met banketbakkersroom
Kijken hoorntjes gevuld met banketbakkersroom jou ook altijd zo verleidelijk aan bij de bakker? Wel je kan ze gemakkelijk zelf maken en je hebt er niet veel werk aan.
Voor deze hoorntjes rol je bladerdeegrepen rond roomhoornpennen. Deze pennen vind je in elke kook- of bakwinkel en op de markt.
Verder heb je niet zoveel nodig om dit hemels lekkere toetje te bakken. Vul ze met zelfgemaakte banketbakkersroom of luchtig opgeklopte slagroom.
Benieuwd hoe je ze maakt?
Wat heb je nodig voor deze hoorntjes met banketbakkersroom?
1 vel bladerdeeg – banketbakkersroom – 1 ei – grove suiker
Voor de banketbakkersroom: 1 l melk – 250 gr suiker – 90 gr vanillepoeder – 2 eigelen
Hoe maak je het?
Maak de hoorntjes.
Snijd het bladerdeeg in stroken van 3 cm breed. Rol het bladerdeeg losjes en spiraalsgewijs rond een roomhoornpen. Wikkel het bladerdeeg niet te strak rond de pen. Begin aan de kant van de punt, maar laat een kleine ruimte vrij. Laat aan de bovenkant van de pen ook een ruimte vrij van minstens 1 cm. Zo kan je na het bakken de pennen makkelijker uit het bladerdeeg trekken.
Het is niet nodig om de pennen in te vetten zodat ze makkelijker los komen. Het bladerdeeg is zelf al vet genoeg.
Laat de hoorntjes 45 minuten rusten. In die tijd kan het bladerdeeg zich zetten.
Maak ondertussen de banketbakkersroom.
Breng ¾ van de melk aan de kook met de suiker. Meng de overige melk met de eigelen en het vanillepoeder en roer goed door.
Doe hierbij een deel van de kokende melk. Roer door en voeg opnieuw bij de overige melk in de kookpot. Laat het mengsel nog eens goed doorkoken tot alle schuim verdwenen is. Laat de banketbakkersroom afkoelen onder plastiekfolie.
Klop de banketbakkersroom voor gebruik nog even glad in de keukenrobot of met een handmixer.
Werk de hoorntjes verder af.
Bestrijk na 45 minuten het bladerdeeg voorzichtig met losgeklopt ei en haal ze door de grove suiker. Leg ze met de naadkant op een bakplaat met bakpapier.
Bak de hoorntjes af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 25 minuten.
Haal uit 1 hoorntje de pen en kijk binnenin of het bladerdeeg goed gebakken is. Anders laat je ze nog 5 à 10 minuten verder bakken.
Haal de hoorntjes uit de oven en trek de pennen eruit. Laat de hoorntjes helemaal afkoelen op een rooster.
Klop de banketbakkersroom voor gebruik nog even glad. Doe de room in een spuitzak en vul de hoorntjes royaal met de banketbakkersroom. Ze moeten zwaar aanvoelen.
Zet een kopje koffie of een tasje thee en geniet van je zelfgemaakt roomhoorntje.
Het lievelings dessertje dat mijn papa had telkens als ik het zie denk ik terug er aan hoe gelukkig hij was als ik dat ofreerde dus ben ik zo blij dit reseptje te kunnen opslaan .Eén vraagje nog waar heb jij de horentjes gevonden die je er voor nodig hebt ?
Ik heb ze bij Baktotaal besteld, een set van 6 van 14 cm.
Hallo Monique,
Lekker vers gemaakte hoorntjes met banketbakkersroom, dat kan smaken hé.
Ik weet eigenlijk niet meer waar ik de vormpjes precies gekocht heb.
Maar Karin heeft een tip.
Veel bakplezier.
Ingrid