Zo maak je lekkere, luchtige chocomousse.
Wat heb je nodig voor 6 kleine potjes?
125 gr donkere chocolade - 2,5 dl room - 2 eieren - 75 gr fijne suiker - 1 koffielepel bloemsuiker
Hoe maak je het?
Smelt de chocolade op een heel zacht vuurtje.
Mix de eiwitten stijf met een koffielepel bloemsuiker.
Mix de eigelen met de suiker tot ze wit zijn (=ruban). Dit doe je best in een warmwaterbad zodat de suikerkorrels goed smelten.
Klop de room op tot yoghurtdikte.
Meng nu de chocolade onder het eigeel/suiker mengsel en spatel er ook een deel van het eiwit door.
Voeg de rest van de opgeklopte eiwitten toe en spatel alles voorzichtig onder elkaar.
Meng er luchtig de opgeslagen room onder.
Verdeel over de potjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Versier met bijvoorbeeld popcornrotsjes bedekt met een laagje witte chocolade.
Het recept hiervan vind je in Ons Kookboek uitgave 2013 p. 764.
Klik op de foto's om ze uit te vergroten.